Skip to main content
photo-1581087694534-e7dd39bcd2c3?fit=crop&w=1280&h=325 Skills Lab | Cadran

Skills Lab

Inoefenen vaardigheden voor de vaardigheidstoetsing .

Bij de vaardigheidtoetsen worden de voorbehouden vaardigheden individueel getoetst.  Bij het skillslab oefenen we de vaardigheden in kleine groepjes

4 stations 4 docenten

Inoefenen vanuit een opdracht om conform protocol. Docent begeleidt  deze handelingen  en geeft daar waar nodig uitleg.  Geeft ook aan dat kennis over de Vilans protocollen essentieel is en observatielijsten zijn leidend.

Wat is een uitvoeringsverzoek, wat moet er i staan wil een opdracht duidelijk zijn. Indien een opdracht niet duidelijk zijn is mag betreffende zorgverlener de opdracht niet uitvoeren. Daarnaast bekwaam en bevoegd.

Het betreft hier;

Injecteren subcutaan en intramusculair. Insuline toedienen met een insulinepen. Bloedglucose bepalen en het inbrengen van een subcutane-naald voor het toedienen van vocht. (Hypodermoclyse).

Katheriseren van de blaas vrouw (verpleegkundige ook de man en verwisselen suprapubische katheter), aan en afsluiten katheterzak, het toepassen van blaasspoelingen met een opensysteem.

Het verzorgen van suprapubische katheter.

Maagkatheter. Kennis van de divers maagkatheters ( PVC, PUR, siliconen) Inbrengen van een maagkatheter conform protocol toepassen (Nex tabel, ph-meting)

Het  verwijderen van de maagkatheter. Het geven van sondevoeding mbv trechter en pomp.

Het verzorgen van een P.E.G. katheter,  een P.E.G. katheter met ballonfixatie, Mic-key button.

Verpleegkundige verwisselen van een P.E.G. katheter met ballonfixatie/ Mic-key.

Het toedienen van medicatie via de diverse systemen

Ademhaling,  het aansluiten van een zuurstofbrilletje, evt. masker. Zuurstof toedienen m.b.v.  van concentrator en zuurstoffles. Uitrekenen van duur zuurstoffles.

Uitzuigen mondkeelholte. Instellen uitzuigapparatuur uitzuigen conform protocol ( links-,rechterwang en midden. Maximale duur. 10 seconden.

Contactgegevens

Cadran
Blazoen 14
5081 PT Hilvarenbeek
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel. +31 625064446